Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Amendament la Cod: Pedofilii si…

Amendament la Cod: Pedofilii si condamnatii pentru incest vor fi castrati chimic

Pedofilii si persoanele care comit incest, condamnate pentru aceste infractiuni, vor fi supusi unui tratament medicamentos „pentru diminuarea pulsiunilor sexuale” in mod obligatoriu. Camera inferioara a Parlamentului polonez a adoptat, vineri, un amendament in acest sens la Codul Penal, anunta AFP.Amendamentul, o propunere a Guvernului liberal condus de Donald Tusk, a primit votul a 400 de deputati. Un singur parlamentar a votat impotriva, iar doi s-au abtinut.

 Potrivit noilor dispozitii, o persoana condamnata pentru violarea unui minor sub 15 ani sau a unui membru al familiei „poate fi supus, in mod obligatoriu, la cererea tribunalului, unei terapii medicamentoase sau psihiatrice, pentru diminuarea impulsurilor sexuale”.

Potrivit noilor prevederi, o persoana care violeaza un minor sub 15 ani sau un membru al familiei apropiate „poate fi supus, in mod obligatoriu, deciziei unui tribunal de a urma tratament farmaceutic sau psihiatric, pentru diminuarea pulsiunilor sexuale”.

Judecatorii vor trebui, insa, sa ceara parerea unui psihiatru, unui sexolog sai a unui psiholog, inainte de a pronunta o astfel de sentinta.

Violul asupra unui minor si incestul sunt considerate infractiuni grave in Polonia, fiind pedepsite cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

Initiativa privind diminuarea impulsurilor sexuale ale infractorilor prin tratament medicamentos ii apartine premierului polonez Donald Tusk, care a avut aceasta idee dupa arestarea unui polonez in varsta de 45 de ani, care si-a sechestrat si violat timp de 6 ani fiica, acum in varsta de 21 de ani.

Pentru a intra in vigoare, initiativa legislativa are nevoie si de votul Senatului polonez si, ulterior, trebuie promulgata de seful statului.

dupa hotnews.ro